Klippekrans er blitt en av favorittene her i huset. Den må være med når det er selskap :-) Legger ut ei god og enkel oppskrift, samt noen bilder, her:
1 pk tørrgjær (50 g)
100 g myk margarin, smeltet
4 dl lunken melk
6 ss sukker
1 ts kardemomme
ca. 11 dl (650 g) hvetemel
I stekeovn: 220°C i 15-20 minutter på nederste rille.
Etter at deigen har hevet ferdig, kjevler jeg den ut til en avlang firkant, strør på sukker og kanel (og eventuelt rosiner), og ruller den sammen.
Til slutt må kransen klippes opp og brettes litt ut til sidene:
Det er lurt å pensle med egg før man setter kringla inn i ovnen. Da blir den så blank og fin på toppen J
Når bakverket er litt avkjølt, ta på godt med melis. Mmmmmmm....... så er det bare å nyte!
-Ingrid-
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar