torsdag 21. april 2011

Hjemmelaget knekkebrød



I går kveld prøvde jeg, for første gang, å lage hjemmelagde knekkebrød. De smakte bra, om jeg skal si det selv ;-) Det var ikke så mye arbeid heller, så det er bare å sette i gang.......



Må innrømme at jeg måtte ut og handle noen av ingrediensene..... hadde ikke alle disse frøene og kjernene i skapet.... I tillegg til det du ser på bildet ovenfor, så inneholder oppskrifta vann og salt:


2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl grovt rugmel
4 dl lettkokte havregryn
6 dl vann
1 ts salt


Starter med å bløtlegge havregryn i vann, og la det stå å svelle i 10-15 minutter. Har deretter i alle de andre ingrediensene. Da blir det seende slik ut:




Smører så dette tynt utover to stekebrett. Bruk slikkepott. Del opp i passe store deler før du setter dem inn i ovnen. Knekkebrødet skal stekes i ca. 1 time, varmluft, 150 °C.




Smaker nydelig med f.eks. brunost på. Vet ikke helt hvordan de helst bør lagres for å holde seg sprø, så gode forslag mottas med takk :-)

Fortsatt god påske!

-Ingrid-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar